A Miskolci Likőrgyár Zrt ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen, s ettől az időponttól kezdve nem hiányozhatnak a cég által palackozott tüzes és zamatos italok egyetlen ünnepre terített asztalról sem.

Cégünk eredetileg égetett szeszesitalokat gyárt, de már jó néhány éve külön termékcsaládként kezeli a kiváló minőségű valódi pálinkáit. Az elegáns palackokba töltött italok az abaúji, borsodi, gömöri és zempléni táj legjellegzetesebb ízeit hordozzák.

A Miskolci Likőrgyár Zrt.-nél 1999-ben kezdtük el gyártani a Lillafüredi ásványvizet, mely magában foglalja a Bükk hegység karsztvidékének ásványi anyagait és kristálytiszta levegőjét. Elismert, természetes ásványvíz, mely kedvező összetételével üdítően frissítő hatást nyújt.

A 2004-ben létrehozott Prekop Pálinkamanufaktúrában célul tűztük ki a hungaricumként elismert kiváló magyar pálinka készítését és megismertetését a fogyasztókkal. A Prekop Pálinkák elkészítése során csak a legérettebb, legzamatosabb, kézzel válogatott gyümölcsöket dolgozzuk fel, a lehető legmodernebb technológiai eszközök segítségével. Ezek a prémium kategóriás pálinkák exkluzív megjelenésükkel és kiváló minőségükkel egyre inkább bővítik az igényes pálinkafogyasztók táborát. Vállalatunk 2006-ban jelent meg a bio pálinkákkal, melyek alapanyagait a világörökség részét képező Aggteleki Nemzeti Park területéről szállítjuk. Bio pálinkáink a Bio Kontroll Hungária által ellenőrzötten készülnek és kerülnek forgalomba.

A Miskolci Likőrgyár számára fontos, hogy minőségi termékeket és szolgáltatást nyújtson a fogyasztóinak, ezért termék előállítási és forgalmazási tevékenységünket a kiépített HACCP és ISO 9001-2008 rendszer előírásainak szigorú betartása mellett végezzük. Vevőink igényeinek megfelelő termék és szolgáltatás nyújtását a hatékony menedzsment rendszerünk garantálja.

Vállalatunk kiemelt figyelmet fordít a vevői igények egyre magasabb szintű kielégítésére, a kiváló minőségre és a szervezeti fejlesztésre. A szervezeti kiválóság megvalósítása érdekében tett lépéseinek szakmai elismeréseként a Miskolci Likőrgyár Zrt. a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj 2011 díjazott vállalkozásai közé került. Társaságunk vezetését a díj elnyerése a szervezeti folyamatok további tökéletesítésén keresztül a vevőink változó igényeinek mind magasabb szintű, minőségi kielégítésére ösztönzi.

 

Miskolci Likőrgyár ZRT.

Alapítás: 1916 (közel száz év!), székhely: Miskolc

Termékek:

  • Égetett szeszes ital (vodka, likőr, krémlikőr – gyártásába az országban elsőként kezdtünk)
  • Prekop pálinka manufaktúra: teljesen zárt, végig kontrollált rendszer, számítógép-vezérelt lepárlásos technológia
  • Ásványvíz: saját kút, a legmagasabb minőségi igényeknek eleget tevő, alacsony ásványi-anyag és alacsony nátrium tartalmú vízzel

Érmek, díjak, minősítések

A Pálinka Országkóstoló 2014 alkalmával Bio erdei som pálinkánk 5 csillag, a Gönci barack 4 csillag, a Bio vadcseresznye 3 csillag minősítést kapott, ezzel bekerültünk a Pálinkakiválóságok könyve 2014 kiadványba.

Folyamatosan megmérettetjük magunkat és állandó résztvevői vagyunk a legrangosabb magyarországi pálinka versenyeknek. Így a Destillata versenyen, a Hundeszt Pálinkaversenyen, Gyulai pálinkaversenyen, melyeken pálinkáink számos arany, ezüst és bronzérmet szereztek.

A Gyulai Pálinkaversenyen 2009-ben Prekop Gönci barack pálinkánk elnyerte az Ország Pálinkája 2009 megtisztelő címet, egyszersmind a Magyar Pálinka Lovagrend zászlós pálinkája lett.

Néhány további példát kiemelve:

Destillata verseny, 2012 (Prekop gönci barack és cigánymeggy – bronzérmek)

Hundeszt Pálinkaverseny, 2011 (Bio erdei som – aranyérem)

Gyulai pálinkaverseny, 2011 (Prekop pálinkák, aranyérem: áfonya, bio erdei som)

Hundeszt Pálinkaverseny, 2010 (Prekop pálinkák, aranyérem: gönci barack, bio vadkörte)

Az érmeken felül többször érdemeltek ki termékeink Champion-díjakat (pl. Elizabeth marcipán krémlikőr Destillata verseny 2011, Prekop birsalma pálinka Gyulai pálinka verseny 2012) ill. média díjakat (pl. Prekop Gönci barack pálinka) is.

Ügyfélkör, kiszolgálás:

  • Hazai piac: hazai (Coop, Reál) és multi láncok (Auchan, METRO, Spar), HoReCa, ital-nagykereskedések
  • Export piac: főleg Szlovákia, Csehország, Németország, Ausztrália

Oldal megtekintése 18éves kor alatt tilos!

Kérjük adja meg születési dátumát!

- -

Facebook