Pálinkás hideg meggyleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
A meggyet kimagozom.
Egy edényben az olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, kb. 5 percig főzöm, tejet keverve hozzá. A tűzhelyről levéve hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.
Mikor jól lehűlt, belekeverem a lehűtött pálinkát, s tányérba merve tálalom.
Pálinkás szilvaleves recept
Hozzávalók
A leveshez
Tálaláshoz
Teljes elkészülési idő: 30 perc
Leírás
Ez a leves akár hungarikum is lehetne. Kompótból és aszalt szilvából egyaránt készülhet. A hagyomány szerint karácsony előtti napon fogyasztottak szilvalevest az emberek. Ez a gazdag változat a karácsonyi menü része is lehet.
Elkészítés
A leves elkészítése előtt egy nappal a szilvabefőtt levét leszűrjük, egy jól záró üvegbe öntjük át. A szilvákat visszatesszük a befőttesüvegbe és felöntjük pálinkával.
Másnap a pálinkaleves szilvát egy fazékba tesszük, meghintem mézessütemény fűszerkeverékkel, és elkezdjük melegíteni.
A citromot megmossuk, és szárazra töröljük, majd belereszeljük a fazékba.
A vaníliarudat félbe vágjuk, a magokat belekapargatjuk. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a befőtt levét is.
Felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Botmixerrel összepürésítjük.
Előveszünk egy másik fazekat, és egy szűrőn át átpasszírozzuk a szilvapürét.
A pudingot főzőtejszínnel és a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a levesalaphoz, és kis lángon újra elkezdjük melegíteni.
Ha enyhén forr, elzárjuk, addigra besűrűsödik.
Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálaláskor tejszínhabot fújunk rá, és teasüteménnyel díszítjük.
Forrás: http://aprosef.hu/palinkas_szilvaleves
A Miskolci Likőrgyár Zrt. a mérsékelt és felelősségteljes alkoholfogyasztás híve.
Honlapunkat csak nagykorúak látogathatják!
Kérjük nyilatkozzon, hogy elmúlt-e már 18 éves.