Név: Csirkemell sárkány módra (2 személyre)
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 1 db csirkemell
5 EK szójamártás
2 db zöldpaprika
1 db tojás
1 db sárgarépa
1.5 dl fehér pálinka (Prekop Szilvapálinka)
10 dkg liszt (panírozáshoz)
olaj a sütéshez
Elkészítés: Csirke mellet kicsontozzuk, és 6 db vágjuk
A pálinkát és a szójamártást összekeverjük egy tálban, beletesszük a húst. 20 percig pácolás után
lisztbe tojásba, majd újra lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
A sárgarépát 7-8 milliméter vastag lapokra vágjuk,
és csillag alakú kiszúróval ki szaggatjuk, lisztbe
mártva ezt is kisütjük.
A paprikát szétvágjuk, és apró reszelőn le reszeljük,lisztet tojást összekeverünk és
kanálal kisütjük.
Forrón tálaljuk, salátával.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=27580

Név: Fűszeres párolt marha birsalmás rizzsel
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 1 kg marhahús (pecsenyehús, javasolt: bélszín vagy hátszín)
3 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 db fehérrépa (gyökér)
4 cl birspálinka (Prekop birsalma pálinka)
3 dkg (2 evőkanál) liszt
1 dkg (1 kávéskanál) só
0, 5 dkg (késhegynyi) őrölt kömény
0, 5 dkg (késhegynyi) kakukkfű
2 dl olaj
0, 5 dl barna mártás
víz
A körethez:
1 db birsalma
30 dkg rizs
1, 5 dkg (1 evőkanál) cukor
0, 5 dkg (késhegynyi) őrölt kakukkfű
0, 5 dkg ételízesítő
Elkészítés: A húst 1, 5 cm (ujjnyi) szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, valamint liszttel. Egy serpenyőben kevés olajon (kb. 1 dl) a szeletek minden oldalát elősütjük (barnás kérget sütünk rá). Az így elősütött szeleteket kivesszük a serpenyőből, és egy tálra rakjuk.Megtisztítjuk a zöldségeket: a hagymát, a sárgarépát és a gyökeret, majd karikára vágjuk. A serpenyőbe további olajat teszünk (kb. 1 dl), és a zöldségeket kicsit lepirítjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az elősütött húst, felöntjük a barna mártással. Lefedve puhára pároljuk (ha szükséges, további vizet adunk hozzá a párolás ideje alatt).Amikor a párolás már majdnem kész, hozzáöntjük a birspálinkát, majd a tűzről lehúzva elkeverjük a pálinkát a szószban. Az elkészült húst a szósszal tálra rakjuk.

Közben a körethez a birsalmát meghámozzuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőbe kb. 1, 5 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a felkockázott birset és a cukrot, amiben puhára főzzük. Ha megfőtt, kakukkfűvel megszórjuk, és megvárjuk, hogy kicsit lepiruljon. A serpenyőből egy tálba öntjük.
A rizst fűszeres vízben puhára főzzük, és leszűrjük a vizet. A megfőtt rizst a birses szószhoz öntjük, és összekeverjük.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=29614

Pálinkás csirkecomb recept

Hozzávalók:

4 db csirkecomb,

5 dkg füstölt szalonna,

1 kisebb fej vöröshagyma,

1 dl barackpálinka,(Prekop Gönczi barack pálinka)

8 db sárgabarack,

2 dl száraz fehérbor,

késhegynyi őrölt babérlevél,

ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, a zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. A megmosott, leszárított és félbevágott csirkecombokat a hagymás szalonnazsíron lepirítom. Ezután ízesítem a fűszerekkel, aláöntöm a barackpálinkát meg a bort, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Ha a csirkehús puha, de a lé sok alatta, a fedőt leveszem és addig forralom, míg zsírjára nem sül. Ekkor kiveszem a combokat a serpenyőből, helyükre teszem a megmosott, kimagozott fél sárgabarackokat és néhány percig pirítom. Végül a combokat hozzátéve, együtt felforrósítom. Párolt rizs illik hozzá.

Elkészítés ideje: 45perc

Forrás:http://www.finomreceptek.hu/szarnyashusos-receptek/palinkas-csirkecomb-recept

Név: Gombás pulykamell párolt almával
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vaj
1 dl tejszín
5 cl almapálinka (Prekop Almapálinka)
4 jonatán alma
fehérbors
Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk.

A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=30067

 

Név: Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 40 dkg báránycomb
3 szelet bacon
15 dkg aszalt szilva
0,5 dl szilvapálinka (Prekop Szilvapálinka)+ 0,5 dl víz
1-2 ág friss rozmaring
5 gerezd fokhagyma
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
1 evőkanál kacsazsír
5 dkg vaj

bors
A körethez :
15 dkg vadrizses rizskeverék
1 kisebb babérlevél
Elkészítés: Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb, nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.Másnap az aszalt szilvákat beáztatjuk egy kevés vízzel elkevert szilvapálinkába. M felpuhultak a szilvaszemek, lecsepegtetjük, és kissé összevágjuk.A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat, kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a baconszeleteket, rátesszük a szilvát, és elosztunk rajta 2 gerezd lereszelt gerezd fokhagymát. Szorosan feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük a közepén és a végein, hogy ne tudjon kiesni belőle a töltelék.

Serpenyőben kevés vajat és pici olajjal hevítünk, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, ha szükséges, kevés zsiradékot teszünk alá, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Közben, hagyományos módon, sós vízben, egy kisebb darab babérlevéllel megfőzzük a vadrizses keveréket, majd lecsepegtetjük.

Miután a báránytekercs megsült, melegen tartva 10-15 percig pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük, a vadrizzsel tálaljuk.

Forrás:http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=26742

Név: Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 4 szelet bárányborda a csonttal együtt
1 kg érett sárgabarack
1 teáskanál worcestershire-szósz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál vörösborecet
1 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma
10 dkg rokfort sajt
10 dkg mandula
10 evőkanál tejföl
3 evőkanál tárkony ecet
3 csipet őrölt fehérbors
4 cl mézes barackpálinka (Prekop Gönci barack pálinka)
Elkészítés: A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal.2. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk.3. A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk.

  1. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé.
  2. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=18615

 

Név: Őzpörkölt másképp..
Kategória: Vadételek
Hozzávalók: 5kg vegyes őzhús(legyen benne csontos hús is, vagy csont)
kg-onként egy közepes fej vöröshagyma és egy-egy gerezd fokhagyma
kg-onként egy kisebb -vagy egy nagyobbnak a fele- paradicsom
2db zöldpaprika
só, bors, pirospaprika, fél evőkanál csípős paprika
15-20 szem borókabogyó(ezeket apróra szoktam darálni, vagy borsszóróval durvára töröm)
egy kávéskanál kakukkfű és őrölt kömény
fél liter száraz vörösbor
0,5 dl  szilva vagy törkölypálinka (Prekop Szilvapálinka v. Prekop Pinot Noir Törkölypálinka)
két evőkanál áfonyadzsem.
Elkészítés: Zsíron(én mindig zsírt használok, mert jobban kioldja az íz-, szín- és aromaanyagokat, mint az olaj) üvegesre pirítjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, majd hozzátesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot(forró vízbe mártva könnyen lefejthető a héja) és a felkarikázott paprikát, majd így együtt pirítom addig, amíg a paradicsom szét nem esik. Ezután beleteszem a felkockázott húst, teszek rá egy kevés sót, pirospaprikát, majd aláöntök két dl bort és ugyanennyi vizet, majd jól összekeverem. Mikor elkezd levet engedni teszek bele még pirospaprikát, beleteszem a borovicskát, köményt, borsot, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát és addig főzöm kis-vagy közepes tűzön, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor mehet bele a a maradék bor, a pálinka, az áfonyadzsem és annyi só, édes- és csípős pirospaprika, hogy finom legyen. Ha ez megvan,akkor még 10-20 perc főzés és kész a pörkölt.

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=13574

Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8 mogyoróhagyma
8 alma
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál körtepálinka (Prekop Bio Vadkörte Pálinka)
1 kávéskanál őrölt koriander
5 dkg mandulaforgács
őrölt bors
Elkészítés: A combokat olajjal bekenjük, sóval, borssal meghintjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.
Tanácsok: Különösen finom, ha szezámmagolajjal készítjük. Ezt gyógynövényboltokban és szupermarketekben vásárolhatunk. Ha a szemnek is szeretnénk kedvezni, nemcsak a gyomornak, válasszunk pici almákat, melyek alig nagyobbak, mint a hagymák!

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=8236

FIGYELMEZTETÉS

A Miskolci Likőrgyár Zrt. a mérsékelt és felelősségteljes alkoholfogyasztás híve.

Honlapunkat csak nagykorúak látogathatják!

Kérjük nyilatkozzon, hogy elmúlt-e már 18 éves.


Miskolci Likôrgyár Zrt. | 3527 Miskolc, Vitéz utca 13. | +36 46 501-378